Principii de protecție a datelor cu caracter personal

Prin completarea comenzii, înregistrarea, abonarea la mesaje comerciale sau vizitarea website-ului nostru îi permiteți societății ZOOT a.s., având sediul în Zubatého 295/5, Smíchov, 150 00 Praga 5, înregistrată la Registrul Comerțului de pe lângă Curtea Municipală din Praga, număr de dosar B 13119, nr. de identificare: 28206592 (denumită în continuare “Administrator” sau “Administrator al datelor cu caracter personal”) să folosească datele dumneavoastră cu caracter personal. Prezenta pagină are sarcina, în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din data de 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește procesarea datelor cu caracter personal (GDPR), să vă informeze în legătură cu faptul care informații colectăm despre dumneavoastră, din ce motive și în ce modalitate utilizăm informațiile, care sunt drepturile dumneavoastră referitoare la datele cu caracter personal folosite de noi și prin ce modalitate puteți exercita la noi aceste drepturi în conformitate cu Regulamentul GDPR.

Ce informații colectăm despre dumneavoastră?

În evidența comenzilor procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal în limita: e-mail, numele întreg, telefonul, adresa și datele privind prețul. În primul rând, avem nevoie de datele cu caracter personal pentru soluționarea comenzii, deci motivul fiind executarea contractului. După executarea contractului folosim datele cu caracter personal din evidența comenzilor și pentru alte scopuri. Este interesul nostru legitim să ținem evidența completă a comenzilor din motivul protecției juridice împotriva unor litigii viitoare. Având în vedere termenul de garanție legal pentru calitatea produselor, termenul de prescripție și funcționarea sistemului judiciar, trebuie să procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal din evidența comenzilor pe o perioadă de 6 ani. Datele din evidența comenzilor le folosim și pentru îndeplinirea obligației noastre legale de a arhiva documentația pentru posibilele controale din partea organelor fiscale, și anume pe o perioadă de 10 ani.

În evidența utilizatorilor procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal în limita în care ni le furnizați în momentul înregistrării sau al modificării profilului, al adăugării pe waitlist, al plasării comenzii sau al interconexiunii contului dumneavoastră cu rețelele de socializare. Este interesul nostru legitim să ținem baza de date a utilizatorilor, în plus, baza de date permițându-le clienților individuali să țină și să administreze și profilul lor în cadrul înregistrării pe website. Această bază de date o utilizăm, în afara scopurilor de înregistrare, și pentru identificarea persoanelor în cursul negocierilor cu centrul pentru clienți, în cursul soluționării reclamațiilor sau al soluționării comenzilor în punctele de eliberare marfă sau în scopuri de marketing (despre acestea veți afla mai mult mai jos). Datele le mai folosim pentru procesarea în scopuri de marketing. Descrierea acestor date cu caracter personal se află mai jos. Datele cu caracter personal în scopul evidenței utilizatorilor le păstrăm timp de 5 ani după ultima dumneavoastră comandă realizată.

Datele dumneavoastră cu caracter personal le folosim și în scopul asigurării transportului (îndeplinirea părții noastre a contractului). Aceste date le predăm către companiile de transport și, în cursul acestei predări, creăm o înregistrare privind predarea, care servește drept copie de rezervă pentru cazurile de erori de transfer prin sistemul informatic. Datorită unor posibile reclamații atât din partea clientului, cât și din partea companiei de transport, aceste date le procesăm cu scopul asigurării transportului pe o perioadă de 5 ani de la data plasării comenzii.

Stocarea datelor dumneavoastră cu caracter personal din comanda dumneavoastră ne permite să vă facilităm cumpărăturile viitoare și să vă pre-completăm datele introduse în trecut în coșul electronic de cumpărături. Datele cu caracter personal pentru facilitatea cumpărăturilor le procesăm în baza titlului juridic al interesului legitim și le păstrăm în bazele de date împreună cu celelalte date, deci pe o perioadă de 5 ani de la data realizării ultimei dumneavoastră comenzi.

Pentru a vă putea furniza suport tehnic adecvat cu utilizarea site-ului nostru web, salvăm și datele tehnice în legătură cu dispozitivul pe care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru (navigatorul pe care îl folosiți, dispozitivul de pe care accesați site-ul nostru și sistemul de operare pe care îl utilizați). Furnizarea suportului tehnic este în interesul legitim al nostru și al dumneavoastră. Aceste informații sunt parte componentă a înregistrărilor noastre interne și noi nu le utilizăm pentru alte scopuri decât furnizarea suportului tehnic, cu toate acestea, din motive tehnice, trebuie să le păstrăm pe toată durata de viață a datelor cu caracter personal procesate de noi. Cel târziu, aceste date despre dumneavoastră le ștergem după 5 ani de la realizarea ultimei dumneavoastră comenzi.

Ce date procesăm pentru scopuri de marketing?

Pentru scopuri de marketing procesăm datele dumneavoastră de contact pe care ni le completați în cursul plasării comenzii, al înregistrării sau al abonării la mesajele comerciale și pe care noi le utilizăm pentru expedierea mesajelor comerciale și pentru o relevanță mai mare a mesajelor trimise de noi. Ne străduim ca informațiile din partea dumneavoastră să vă intereseze și să fie pentru noi inspirație, de aceea este important să cunoaștem reacția dumneavoastră la aceste mesaje și, de aceea, stocăm feedbackul acestora. Bineînțeles, abonarea la mesajele noastre comerciale o puteți anula oricând sau puteți modifica frecvența de primire a acestora, de exemplu, în profilul de client. După anularea integrală (din toate canalele de informare), datele dumneavoastră cu caracter personal de contact nu vor mai fi utilizate de către noi.

Pentru a vă putea intermedia o experiență de client cât mai plăcută și pentru a putea să îmbunătățim continuu serviciile noastre, stocăm datele care ne ajută să aflăm ce anume vă interesează la noi, ce vă place. Nu vrem să vă oferim produse care nu vă interesează și nu reprezintă stilul dumneavoastră. Dimpotrivă, vrem să vă atragem atenția asupra produselor noi de la brandul dumneavoastră îndrăgit sau asupra reducerilor din cadrul categoriilor preferate de dumneavoastră. De aceea avem nevoie să știm, pe lângă altele, la ce vă uitați cel mai des pe website-ul nostru, ce comandați, ce cumpărați sau și ce produse returnați și de ce.

În baza informațiilor legate de ce vă interesează cel mai mult în magazinul nostru, vă încadrăm în diferite grupuri (de exemplu, în funcție de brandul preferat, categorie, preț, mărime etc.), cărora, ulterior, suntem în stare să le trimitem informații exacte referitoare la ofertele noastre speciale. Nu vrem ca mesajele noastre comerciale să vă plictisească, de aceea ne străduim să le precizăm cât mai mult și să vi le facem ”la comandă”. Acest lucru nu ar fi posibil fără procesarea datelor dumneavoastră privind vizita site-ului, comenzile, cumpărăturile și reacțiile la campaniile noastre de marketing.

Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre trebuie să știm și când faceți cumpărături și când și unde vă ridicați de obicei produsele cumpărate. Grație acestui fapt vă putem expedia mesaje comerciale în timpul care vă convine cel mai mult, sau vă putem recomanda cel mai adecvat timp pentru ridicarea comenzilor la punctul dumneavoastră de ridicare preferat.

Punctul dumneavoastră de vedere este important pentru noi și este forța noastră motrice. Feedbackul pe care îl obținem de la dumneavoastră, cel mai des, sub formă de răspunsuri la întrebările din chestionar, îl stocăm cu grijă. Ne interesează cât de mulțumiți sunteți cu produsele noastre, cu site-ul web, companiile de transport, punctele de ridicare și multe altele. La fel, trebuie să urmărim folosirea voucherelor de reducere pe care le utilizați la noi. Prin aceasta ne străduim să ne protejăm pe noi și pe dumneavoastră contra utilizării abuzive a acestora și, simultan, putem soluționa mai operativ problemele cu vouchere cu ajutorul centrului pentru clienți.

De asemenea, dorim să vă recompensăm pentru fidelitate și să vă mulțumim pentru favoarea pe care ne-o acordați pe termen lung. Pentru a ști la care benefituri speciale aveți drepturi, trebuie să știm, printre altele, ce valoare bănească comandați la noi și în ce valoare cumpărați produse, ce cantitate din produsele comandate returnați și de cât timp sunteți clientul nostru. Este interesul nostru legitim al comerciantului să urmărim aceste informații la fiecare client, îndeosebi în cazul în care, în baza unei astfel de monitorizări, știm să vă oferim avantaje esențiale și astfel să apreciem fidelitatea dumneavoastră.

Toate datele cu caracter personal utilizate în cadrul marketingului le folosim în baza titlului interesului legitim și pentru scopurile de marketing și le stocăm pe o perioadă de 5 ani după ultima dumneavoastră comandă. Deoarece suntem conștienți de faptul că datele referitoare la faptul ce vă interesează concret la noi, ce vă place și feedbackul privind obținerea mesajelor comerciale pot fi considerate drept date sensibile, le stocăm doar pe o perioadă de 2a ni de la data când expediem aceste date.

Cui predăm datele?

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt folosite exclusiv pentru necesitățile noastre interne, și anume din motivele menționate mai sus. Toate serviciile indispensabile referitoare la datele cu caracter personal însă nu le asigurăm doar cu forțe proprii și facem uz și de serviciile unor terți (societăți comerciale specializate). Cu terții, cărora le furnizăm datele dumneavoastră cu caracter personal, am încheiat un contract în baza căruia putem asigura și proteja drepturile dumneavoastră în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

De aceea, în cadrul comenzii, datele cu caracter personal pot fi predate către companiile de transport, de exemplu, societăților:

 • Česká pošta s.p., având sediul în Praga 1, Politických vězňu 909/4
 • PPL CZ s.r.o., având sediul în K Borovému 99, 251 01 Říčany – Jažlovice,
 • INTIME, s.r.o., având sediul în Senecká cesta 1, Ivanka pri Dunaji 900 28 Slovacia

În afara comenzii, procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal în sistemele informatice, analitice și de marketing ale terților, de care avem nevoie indispensabilă pentru activitatea noastră de afaceri, de exemplu:

 • Exponea s.r.o., având sediul în Twin City B, Mlýnské Nivy 12, Bratislava, Slovacia,
 • GoodData s.r.o., având sediul în Moravské náměstí 1007/14, Veveří, Brno
 • program de contabilitate Money operat de către societatea spol. Solitea Česká republika, a.s., având sediul în Drobného 49, Brno.

Niciunui terț nu îi predăm datele cu caracter personal cu scopul procesării ulterioare a acestora.

Unde stocăm datele?

Datele sunt stocate pe serverele având copii de rezervă ale societății ZOOT a.s. și în centrul de date al societății VSHosting s.r.o., având sediul în Sodomkova 1579/5, Praga 10. Securizarea centrului de date este în deplină conformitate cu GDPR și informații suplimentare se pot găsi direct pe site-ul centrului de date.

Accesul la sistemele care intermediază datele cu caracter personal ale clienților noștri îi este permis doar unui număr limitat de utilizatori interni pentru care acest lucru este indispensabil, având în vedere sarcinile lor de serviciu. Printre aceste persoane se pot număra, de exemplu, angajații care lucrează în secția grijii pentru clienți, soluționării comenzilor etc. Fiecare angajat are întotdeauna acces doar la volumul de date cu caracter personal de care are strictă nevoie pentru munca sa. La toate sistemele critice, care procesează datele cu caracter personal ale clienților noștri, accesul este limitat doar în cadrul rețelei interne și persoanele menționate mai sus, în cazul încetării raportului de muncă cu noi, pierd accesul la toate datele cu caracter personal.

Ce drepturi vă conferă GDPR și cum le puteți exercita la noi

Dreptul la accesul la informații și dreptul la corectarea acestora

Oricând în viitor, dacă veți dori, prin trimiterea unui mesaj pe adresa de e-mail info@zoot.cz, puteți solicita trimiterea unei adeverințe dacă datele dumneavoastră cu caracter personal sunt sau nu sunt procesate de noi. În cazul în care datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi procesate de noi, în baza cererii dumneavoastră, dincolo de cadrul informațiilor furnizate în Termeni și condiții, în prezentele Principii de protecție date cu caracter personal și în documentul conținând datele privind utilizarea fișierelor cookies, vă putem informa și în legătură cu eventualii terți cărora le-au fost sau le vor fi făcute accesibile datele caracter personal. În cazul în care nu obținem de la dumneavoastră datele cu caracter personal, aveți dreptul la toate informațiile accesibile nouă în legătură cu faptul de unde am obținut informațiile dumneavoastră cu caracter personal.

În cazul în care vom procesa datele dumneavoastră cu caracter personal într-o modalitate incorectă, ne puteți atenționa asupra acestui lucru prin trimiterea unui mesaj pe adresa de e-mail info@zoot.cz, după care, noi, fără întârziere inutilă, vom corecta datele incorecte. În urma înregistrării pe website-ul nostru, veți avea posibilitatea de a vă corecta singuri datele dumneavoastră cu caracter personal cu ajutorul profilului dumneavoastră. În cazul în care ați dori să completați unele dintre datele cu caracter personal, pe care nu ni le-ați furnizat înainte, și aceste date cu caracter personal sunt indispensabile pentru serviciile furnizate de noi, este suficientă modificarea încă o dată a profilului în locul aferent. Printr-o cerere scrisă expediată la secția noastră pentru clienți puteți solicita înlăturarea contului dumneavoastră de utilizator și a datelor cu caracter personal care nu mai sunt indispensabile pentru procesarea ulterioară.

Dreptul de a ridica obiecții contra procesării datelor cu caracter personal

Și în cazul în care vom procesa datele dumneavoastră cu caracter personal în baza interesului nostru legitim, aveți dreptul să ridicați obiecții contra unei astfel de procesări, și anume inclusiv obiecțiile față de procesarea datelor cu caracter personal pe care le procesăm în scopuri de marketing direct. Acest lucru îl faceți prin expedierea unui mesaj pe adresa email info@zoot.cz. În cazul în care ridicați o astfel de obiecție, fără întârziere inutilă, vom evalua în ce măsură putem, conform legii, să susținem legitimitatea motivelor noastre pentru procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în ciuda obiecțiilor ridicate de dumneavoastră și cum vom proceda între timp cu datele dumneavoastră cu caracter personal. Până în momentul în care nu vă dovedim motivele noastre legitime pentru procesare, nu vom procesa datele dumneavoastră cu caracter personal.

Dreptul la restricționarea activității cu datele cu caracter personal

Aveți dreptul să solicitați ca noi să restricționăm orice procesare a datelor dumneavoastră cu caracter personal inclusiv ștergerea acestora, deci să încetăm să lucrăm cu ele.

 • În cazul în care ne informați că datele cu caracter personal colectate de noi sunt inexacte, și anume până în momentul verificării corectitudinii acestora.
 • În cazul în care procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal va fi ilegală și dumneavoastră, în loc de ștergere, veți solicita restricționarea utilizării acestora, și anume prin expedierea unui mesaj pe adresa de e-mail info@zoot.cz.
 • În cazul în care nu vom mai avea nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal pentru asigurarea serviciilor noastre, dar dumneavoastră veți avea nevoie să le utilizați pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră.
 • În cazul în care ridicați o obiecție împotriva procesării potrivit alineatului de mai sus, și anume, până în momentul în care noi verificăm dacă motivele pentru procesare prevalează asupra intereselor dumneavoastră.

Dreptul de a fi uitat (dreptul la ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal)

În cazul în care constatați că procesăm datele dumneavoastră cu caracter personal:

 • cu toate că procesarea acestora nu mai este necesară pentru scopurile pentru care le-am obținut,
 • în cazul în care ridicați o obiecție potrivit alineatului de mai sus și noi nu vom fi în stare să dovedim motivele legitime pentru procesarea datelor, care prevalează asupra intereselor dumneavoastră, a drepturilor și libertăților dumneavoastră sau asupra exercitării sau apărării drepturilor juridice, și/sau
 • neautorizat,

avați dreptul de a solicita ca, fără întârziere inutilă, de la notificarea de către dumneavoastră a unor astfel de situații, prin expedierea unui e-mail pe adresa info@zoot.cz, să ștergem datele cu caracter personal procesate astfel. Însă nu putem șterge datele nici în baza cererii dumneavoastră în cazul în care procesarea acestora va fi indispensabilă pentru exercitarea dreptului la libertatea de exprimare și informare, pentru îndeplinirea vreuneia din obligațiile noastre juridice sau pentru îndeplinirea sarcinii efectuate în interes public sau pentru determinarea, executarea sau apărarea revendicărilor noastre juridice.

Dreptul la furnizarea informațiilor în formă citibilă pe calculator

În cazul în care, prin trimiterea unui mesaj pe adresa de e-mail info@zoot.cz, solicitați să vă furnizăm datele dumneavoastră cu caracter personal procesate de noi, vi le vom trimite în format citibil pe calculator, structurat și utilizat în mod obișnuit (de exemplul formatul *.xls, *.csv, sau unul similar). În cazul în care solicitați să trimitem datele dumneavoastră cu caracter personal altui administrator de date cu caracter personal, bineînțeles, cererea dumneavoastră va fi rezolvată pozitiv.

Dreptul de a renunța oricând la abonamentul la mesajele comerciale

În cazul în care nu veți mai dori să obțineți de la noi mesaje comerciale, puteți restricționa sau anula trimiterea acestora fie prin click pe linkul care este parte componentă a fiecărui mesaj comercial, fie prin modificarea abonamentului în profilul dumneavoastră creat în baza înregistrării pe website-ul nostru.

Dreptul de a revoca oricând acordul cu trimiterea de mesaje comerciale

În cazul în care, în cadrul acțiunilor noastre speciale, vom cere încuviințarea la procesarea datelor cu caracter personal, puteți revoca această încuviințare oricând și fără specificarea motivului. Încuviințarea poate fi revocată fie prin modalitatea descrisă detaliat în cadrul regulilor de competiție pentru consumatori, fie întotdeauna prin expedierea revocării încuviințării pe adresa de e-mail info@zoot.cz.

Contactul la noi și la responsabilul nostru pentru protecția datelor cu caracter personal (DPO)

Puteți contacta responsabilul pentru protecția datelor cu caracter personal la dpo@zoot.cz.

Dreptul de a depune contestații la Autoritatea pentru Protecția Datelor cu caracter Personal

În cazul în care, în opinia dumneavoastră, nu ne îndeplinim toate obligațiile juridice născute în legătură cu procesarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să luați legătura cu centrul nostru de grijă pentru clienți. În cazul în care colegii noștri nu v-ar ajuta, bineînțeles, aveți dreptul să contactați Autoritatea pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, și anume fie pe adresa sediului autorității, Pplk. Sochora 27, Praga 7, CP 170 00, pe e-mailul posta@uoou.cz, fie printr-o orice altă modalitate acceptată de către Autoritatea pentru Protecția datelor cu Caracter Personal. Informații detaliate referitoare la această autoritate găsiți pe website-ul www.uoou.cz.